2021-05-26 22:13:19 +0200allbery_bgeekosaur
2021-05-26 22:16:18 +0200Guest46(~Guest46@c-67-176-187-120.hsd1.il.comcast.net)
2021-05-26 22:16:21 +0200Guest46hi
2021-05-26 22:16:29 +0200 <hi> whoa that completely worked, thank you so much
2021-05-26 22:18:05 +0200sszark(~sszark@h-85-24-213-180.A392.priv.bahnhof.se)
2021-05-26 22:20:01 +0200seschwar(~seschwar@user/seschwar)
2021-05-26 22:20:38 +0200 <liskin> hi: so, what was the real issue then?
2021-05-26 22:20:40 +0200 <liskin> just the jk typo?
2021-05-26 22:20:43 +0200hi(~Guest46@c-67-176-187-120.hsd1.il.comcast.net) (Client Quit)
2021-05-26 22:25:03 +0200 <liskin> well anyway, if that was it, it's one more reason I'd really like to get rid of build scripts
2021-05-26 22:36:00 +0200thaumavorio(~thaumavor@thaumavor.io) (Quit: ZNC 1.8.2 - https://znc.in)
2021-05-26 22:36:48 +0200thaumavorio(~thaumavor@thaumavor.io)
2021-05-26 22:40:05 +0200ntm(~ntm@2600:1700:5526:4080::46) (Ping timeout: 252 seconds)
2021-05-26 22:40:28 +0200ntm(~ntm@69-212-61-243.lightspeed.cicril.sbcglobal.net)
2021-05-26 22:41:34 +0200iceflinger(~iceflinge@loud.house)
2021-05-26 23:21:20 +0200God(~weechat@thestonedapes.com)
2021-05-26 23:56:27 +0200seschwar(~seschwar@user/seschwar) (Quit: :wq)
2021-05-27 00:11:17 +0200mc47(~yecinem@89.246.239.190) (Remote host closed the connection)
2021-05-27 00:41:15 +0200themainman(~themainma@user/themainman) (Quit: WeeChat 3.1)
2021-05-27 00:41:44 +0200themainman(~themainma@user/themainman)
2021-05-27 00:43:38 +0200benin(~benin@183.82.207.211)
2021-05-27 00:45:41 +0200benin(~benin@183.82.207.211) (Client Quit)
2021-05-27 00:51:18 +0200benin(~benin@183.82.176.197)
2021-05-27 01:17:38 +0200God(~weechat@thestonedapes.com) (Quit: WeeChat 3.1)
2021-05-27 02:02:06 +0200tremon(~tremon@217-63-61-89.cable.dynamic.v4.ziggo.nl)
2021-05-27 02:29:16 +0200codedmart(codedmart@2600:3c01::f03c:92ff:fefe:8511)
2021-05-27 02:30:03 +0200tremon(~tremon@217-63-61-89.cable.dynamic.v4.ziggo.nl) (Quit: getting boxed in)
2021-05-27 02:39:54 +0200dmwit(~dmwit@pool-173-66-86-32.washdc.fios.verizon.net) (Quit: lol)
2021-05-27 02:49:37 +0200jrgiacone(~jrgiacone@47.149.222.98)
2021-05-27 02:51:08 +0200 <jrgiacone> Hi I am trying to build the git version of xmonad with stack. I am on a fresh install of arch and have downloaded the stack-static from the aur. when installing xmonad and xmonad-contrib with stack install I run into an issue on 11/14 with an error building package X11-1.9.2. I know I can get around this by installing the haskell-x11 from the arch
2021-05-27 02:51:09 +0200 <jrgiacone> repository, however I would like to avoid that, is there any way around this?
2021-05-27 03:12:49 +0200 <burp> what is the build error?
2021-05-27 03:15:34 +0200 <jrgiacone> one sec re-running
2021-05-27 03:19:00 +0200 <jrgiacone> It exits with code: ExitFailure 1
2021-05-27 03:19:30 +0200 <jrgiacone> it wrrors while building package X11-1.9.2 /tmp/stack-a813f5d600fbb30a/X11-1.9.2
2021-05-27 03:19:44 +0200 <geekosaur> there should be an actual error before that
2021-05-27 03:21:33 +0200 <jrgiacone> it has setlocale > Registering library for setlocale-1.0.0.10.. followed by the Progress 11/14 then while building package ... (in here is a bunch of snapshot information is that what your are looking for)
2021-05-27 03:22:55 +0200 <jrgiacone> Uploaded file: https://uploads.kiwiirc.com/files/4f772f9fcb3d4df3175c1bdfcc95d2f1/2021-05-26-182222_1031x365_scro…
2021-05-27 03:22:55 +0200 <geekosaur> how about just pastebin the full output
2021-05-27 03:22:59 +0200 <geekosaur> @where paste
2021-05-27 03:22:59 +0200 <lambdabot> Help us help you: please paste full code, input and/or output at e.g. https://paste.tomsmeding.com
2021-05-27 03:23:48 +0200 <burp> hmm, just ExitFailure 1, unfortunate
2021-05-27 03:23:57 +0200 <jrgiacone> yea I can try, I uploaded a screenshot because I am in a vm, but I can try to figure out how to copy it
2021-05-27 03:24:29 +0200 <jrgiacone> I know it will compile if I install the haskell-x11 package from the repo, but it should be able to without those dependencies i thought
2021-05-27 03:24:49 +0200 <burp> maybe it's because of the dependencies that the haskell-x11 package installs
2021-05-27 03:25:00 +0200 <burp> some X11 development headers or libraries
2021-05-27 03:25:05 +0200 <geekosaur> stack will build some things in parallel which is why it says "scroll up to its section"
2021-05-27 03:25:15 +0200 <geekosaur> it keeps building unrelated deps hence the setlocale thing
2021-05-27 03:25:29 +0200 <jrgiacone> oh i see
2021-05-27 03:25:36 +0200 <jrgiacone> i think it is the libXss let me check thank you
2021-05-27 03:25:36 +0200 <geekosaur> and yes, you need libraries like Xss which aren'[t normally installed
2021-05-27 03:29:14 +0200themainman(~themainma@user/themainman) (Quit: WeeChat 3.1)
2021-05-27 03:30:29 +0200 <jrgiacone> that was it perfect, I was not looking far enough up. I really appreciate it :)
2021-05-27 03:30:44 +0200 <geekosaur> np
2021-05-27 03:50:31 +0200leeb(~leeb@2001:268:c082:ffba:425b:d8ff:fe03:4cd)
2021-05-27 04:00:18 +0200 <jrgiacone> Uploaded file: https://uploads.kiwiirc.com/files/c347daa6cac7bfc9cfb03638826d8198/2021-05-26-185958_1161x125_scro…
2021-05-27 04:00:35 +0200 <jrgiacone> I get this issue when trying to compile xmobar with all extensions, says the C header contains errors
2021-05-27 04:01:50 +0200 <jrgiacone> its a Lexical error
2021-05-27 04:02:15 +0200 <jrgiacone> currently going to try libxpm
2021-05-27 04:05:19 +0200 <jrgiacone> that and lib-alsa did not work
2021-05-27 04:08:07 +0200 <burp> uh, that is a weird error
2021-05-27 04:09:35 +0200 <jrgiacone> this is with compiling xmobar from source in stack with the all_extensions = true flag and netlink-1.1.1.0 for extra-deps
2021-05-27 04:11:42 +0200 <burp> I see such a bug reported at debian
2021-05-27 04:11:48 +0200 <burp> do you have gcc 11?
2021-05-27 04:11:59 +0200 <burp> they suggest it's because of gcc 11
2021-05-27 04:12:25 +0200 <jrgiacone> yea version 11.1.0
2021-05-27 04:12:29 +0200 <jrgiacone> is what it installed
2021-05-27 04:12:57 +0200 <burp> looks like there are issues with that version
2021-05-27 04:13:11 +0200 <jrgiacone> damnn arch
2021-05-27 04:13:12 +0200 <burp> question is, why does the archlinux package work
2021-05-27 04:13:20 +0200 <jrgiacone> this is the arch package im trying to use lol
2021-05-27 04:13:52 +0200 <jrgiacone> is there a way to flag it so stack does not compile the alsa part
2021-05-27 04:16:36 +0200 <burp> I think it must be explicitly enabled, at least the archlinux buildfile does that
2021-05-27 04:16:39 +0200 <burp> https://github.com/archlinux/svntogit-community/blob/packages/xmobar/trunk/PKGBUILD
2021-05-27 04:16:55 +0200 <burp> in principle you can specify flags like: stack install xmonad --flag xmonad:with_alsa
2021-05-27 04:17:22 +0200 <burp> and apparently also with a minus
2021-05-27 04:17:31 +0200 <burp> so stack install xmonad --flag xmonad:-with_alsa might do the trick
2021-05-27 04:17:48 +0200 <jrgiacone> will try!
2021-05-27 04:17:52 +0200 <burp> and add the ones you might want, like with_xft, with_utf8, etc.
2021-05-27 04:18:45 +0200 <burp> the other option is to be lazy and take the archlinux package, and wait until fixes have trickled through
2021-05-27 04:19:55 +0200 <burp> eh wait, that was xmobar
2021-05-27 04:20:31 +0200 <burp> ah, you want xmobar
2021-05-27 04:20:40 +0200 <burp> was confused with xmonad/xmobar
2021-05-27 04:20:42 +0200 <jrgiacone> yes sir, xmonad has no issues
2021-05-27 04:21:27 +0200 <burp> last time I used the following for installation
2021-05-27 04:21:31 +0200 <burp> stack install xmobar --flag xmobar:with_dbus --flag xmobar:with_threaded --flag xmobar:with_utf8 --flag xmobar:with_xft --flag xmobar:with_datezone --flag xmobar:with_iwlib
2021-05-27 04:21:54 +0200 <burp> xft and utf8 for prettiness, iwlib for wifi stats module
2021-05-27 04:22:51 +0200 <jrgiacone> it looks like with the -alsa it compiled so thats great, if i had all extensions in the stack.yml does it include all but alsa, or I have to manually define each
2021-05-27 04:24:01 +0200 <burp> my guess is that you have to specify them
2021-05-27 04:28:15 +0200 <jrgiacone> Uploaded file: https://uploads.kiwiirc.com/files/312d852cafc1a638144b1fd51715e103/2021-05-26-192759_473x158_scrot…
2021-05-27 04:28:23 +0200 <jrgiacone> I believe this worked too! thank you
2021-05-27 04:29:04 +0200 <burp> ah this, yea
2021-05-27 04:29:11 +0200 <burp> sounds good
2021-05-27 04:29:23 +0200 <jrgiacone> I really appreciate the help, that's a fun bug lol
2021-05-27 04:29:48 +0200 <jrgiacone> are any of you actively working/contributing to the project?
2021-05-27 04:29:59 +0200 <burp> no, just a user like you
2021-05-27 04:30:19 +0200 <burp> and idler here, but I just did my contribution for the year ;)
2021-05-27 04:30:42 +0200 <jrgiacone> haha now I gotta pass it on
2021-05-27 04:35:43 +0200a6a45081-2b83(~aditya@106.214.73.78)
2021-05-27 04:36:42 +0200 <a6a45081-2b83> my wifi connects a little late and in xmobar the temperature monitor updates at an interval of an hour, so after I start my pc I either I can restart xmonad after wifi connects or wait an hours